13.4.2012

like a sir

Tässä teekupposen äärestä mietin, mistä sitä voisi postata. Katsoin kuppiin ja keksin: teestä! Oon juonut teetä suunnilleen niin kauan kuin muistan, iltatee on tuttu käsite. Kotona oli aina Keisarin morsianta ja mummulassa juotiin teetä hunajan kanssa. Tässä nää, jotka mulla on täällä Helsingissä (himassa käydessä harmittaa, kun siellä on vaan jotain pahaa, kun en enää asu siellä...).


Noh, ensin pussit. Myötäpäivään ylhäältä alkaen: Afrikka-rooibos, tuon edellinen asukas oli jättänyt tänne, enkä ole oikeastaan pahemmin juonut, musta tee on nimittäin mun juttu. Kello kahdessa Twiningsin Chai-tee, joka on intialaista, mausteista maidon kanssa juotavaa mustaa teetä. Maistoin Chai lattea ensi kerran viime vuonna ja nam! Pakko sitä oli saada omaankin kotiin, harmi kun ei löytynyt irtoteenä. Seuraavana vuorossa lemppariteeni ikinä, Twinings Voyage Brazilian baía, jossa on kookosta, kaakaopapua ja vaniljaa (!!). Sitä mulla on nytkin kupissa. Huomaa ehkä, että makuteet on mun juttu, vaikka kyllä muukin menee. Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä (tietenkään, eihän viimeinen koskaan ole vähäisin), Earl Grey, jota on ihan pakko juoda maidon ja hunajan kanssa. Audrey-purkin sain synttärilahjaksi kavereilta ja siellä on tota Afrikka-rooibosta.


Tiedostin kyllä ennenkin, että irtoteestä lähtee miljoona kertaa enemmän makua kuin pussiteestä, mutta aloin addiktoitumaan vasta kun tutustuin mun irtoteefriikkiin ystävään viime syksynä. Nyt noita riittää jonkin verran. Vasemmalta oikealle: Tiikerin päiväuni, maistuu myös pussissa, mutta irtona on taivaallista! Seuraavana tän mun ystävän antama joululahja, "Aurinkoinen Cuba", joka on mustaa teetä, seassa kai ainakin mangoa, ananasta ja jotain kukan terälehtiä - mielettömän hyvää. En muista, mistä liikkeestä se tän osti, mutta joka tapauksessa se oli joku kunnon teeliike jossain Kampin hujakoilla. Seuraavana Viisasten tee, of course, koska olen niin viisas, ja oikealla serkulta saatu joululahja, vihreää teetä sekä shamppanjan ja vadelman makua. Pussien edessä maailman nerokkain keksintö, teelusikka tai miksi sitä haluaakaan kutsua, sekä mun joskus 10-vuotiaana tekemä teepussinalusta. Jota vieläkin käytän.


Tee mun pitää saada - sori vaan hifistelijät - ehdottomasti soijamaidon kanssa. Sanokaa mitä sanotte, mutta se tekee mausta pehmeän ja teestä siedettävän lämpöistä. Nautin tosi paljon hyvästä teestä, mutten ole niin ekspertti, että tietäisin jotain oikeita lämpötiloja eri teelaaduille tai haudutusaikoja, meen aika mututuntumalla.

Reiluuden nimissä laitetaas vähän kahviakin! En ole vielä juonut Clippers-teetä (kartan sitä jotenkin, vähän niin kuin kaikkia muoti-ilmiöitä), mutta ostin yksi päivä kyseistä espressoa, kun se oli halvempaa kuin Paulig ja vielä luomua. Ja koska toi paketti on niin älyttömän söpö!


Loppuun teeman mukaisesti mun muumi-termari, jonka sisko antoi joululahjaksi, kun mun Kanadasta tuoma Starbucksin muki oli niin paska (se vuosi ja ton muovin sisään meni kosteutta niin että koko höskä haisi). Toi on paitsi söpö, myös maailman kätevin asia koska oon niin laiska ja hidas aamuisin.

Tää jakaa aina mielipiteitä, joten mun on pakko kysyä:  Kahvi, tee, molemmat vai ei kumpikaan?

3 kommenttia:

 1. kahvi! ja clipperin ehdottomasti! JA taika-mukista nautittuna ;---)
  ah, nää kaikki pussukat on kauniita.

  VastaaPoista
 2. clipperin tee, mutta kahvia tulee silti juotua enemmän, koska tee ei piristä tarpeeksi :D

  VastaaPoista
 3. totta! mut itessäni en välttämättä huomaa kofeiinin fyysisiä vaikutuksia, se on ehkä enemmän se psyykkinen juttu et no nyt väsyttää, juon siis kahvia. paitsi jos juo tyhjään vatsaan.

  VastaaPoista